Uncle Ben’s Favourite Country Music

Zaterdagavond van 18.00 tot 20.00 uur

De naam Uncle Ben is geen verzinsel maar een echte oom. In 1960 is oom Ben samen met zijn broer Theo naar Chicago USA verhuisd en zijn gaan wonen aan de West Augusta Boulevard redelijk dicht bij downtown van Windy City. Hij heeft daar, als glazenwasser, aan de buitenkant van die enorme wolkenkrabbers gehangen, zonder de veiligheidsmaatregelen zoals we die nu kennen.

Uncle Ben

Oom Ben is daar gebleven tot aan zijn dood. Als wij bij de familie in Amerika op bezoek gingen kwam oom Ben ons steevast ophalen van het vliegveld en stapte we in zijn grote Amerikaanse auto en …. dan ging de radio aan …. ALTIJD op een station met countrymuziek. Daar is de liefde voor dit genre muziek ontstaan, helemaal niet fout maar juist waanzinnige popsongs, een genre dat best wat extra aandacht mag krijgen.

Dus hoor je op zaterdagavond muziek van bijvoorbeeld Brett Young, Dick van Altena, Loretta Lynn, Tim McGraw, Darius Rucker, Dolly Parton, Garth Brooks, George Strait, Luke Combs, Willie Nelson, Merle Haggard, Taylor Swift, Vince Gill, Ben Steneker, Thomas Rhett, Hans Williams, Johnny Cash, Zac Brown en vele anderen. Je hoort Uncle Ben’s favourite country muziek 24/7 in de non-stop mix maar ook 2 uur non-stop op zaterdagavond, de lekkerste country muziek van toen en nu.

Uncle Ben Utrecht 9 april 1943 – † Chicago 2 juli 2013

Scroll naar boven