Foute Muziek Radio

Natuurlijk kun je naar je eigen playlist luisteren, dan weet je wat er komt … Maar dan hoor je nooit die onverwachte lang niet gehoorde verrassingen … Maak je dagen aangenaam met FMR | Foute Muziek Radio, 100% Fout, 200% Goed, altijd verrassend! Vrolijke, blije, happy, guilty pleasures en hidden treasures … ook wel “Foute muziek”. Hèt Foute Muziek Radio station, niet ergens als één verrückt uurtje op dag weggestopt … gewoon 24 uur per dag alle dagen van de week en alle weken van het jaar online op het moment dat jij er behoefte aan hebt. Bij ons staat het nationaal product hoog in het vaandel. Thuis, op ´t werk, in de winkel, bus, tram, trein of in de auto via je smartphone, PC, laptop, smartspeaker of wifi-internetradio of welk ander device dan ook.

Wat is Foute Muziek

De meningen hierover verschillen, wanneer je het letterlijk neemt denk je wellicht dat het muziek betreft die om de één of andere reden niet goed genoeg is voor uitzending. Maar dat is allerminst het geval!

Wat nu precies Foute Muziek is kan eigenlijk niet op een manier gedefinieerd worden en daar sluiten wij ons graag bij aan? (Bron Wikipedia). Het woord fout zegt in dit geval niets over de kwaliteit van het product. Het is een aanduiding voor een bepaald genre net als disco, house, Italo of hardrock en dat vind je fout of goed. Voorheen werd dit genre muziek ook wel aangeduid als Middle Of The Road, Popcorn-, Glamrock- of Bubblegum music.

En …zo af en toe zit er ook wel eens een song tussen die veel te goed is om als Fout gedraaid te worden. Maar die draaien we dan lekker toch en dat is dan ook weer hartstikke fout is 😊.

Het geluid van offshore radio als Radio Noordzee, Monique, Veronica, Caroline, Laser 558 en Mi Amigo

Veel muziekstukken die als “Fout” worden bestempeld zijn Nederlands-, Frans-, Italiaans-, Duitstalige-, swingende disco- en fuifnummers. De gouden glans van radio beleef je nog eens met muziek uit de jaren 50, 60, 70, 80, 90 en 00 en uit de hitparades van vandaag de dag met een vleugje country.

Met FMR | Foute Muziek Radio waan je je met regelmaat in de periode dat muziek nog krakend in middengolf kwaliteit vanaf de Noordzee klonk, offshore radio van Radio Noordzee, Radio Veronica, Radio Caroline, Radio Monique, Laser 558 en Radio Mi Amigo. En … heel goed mogelijk dat je heel veel “hidden treasures” al in tijden niet meer hebt gehoord, bij ons kom je ze vanzelf tegen. En net als vroeger bij Radio Noordzee 220 hoor je ook bij ons dagelijks de Treiterschijf. Geregeld zenden we op zaterdagmiddag een retro-hitparade uit. Ferry Eden verzameld hiervoor alle informatie van de zeezender hitparades van toen en nu hoor je dat dan in goede kwaliteit hier bij FMR, klik op de retro-hitparade button op de homepagina om te zien wanneer de volgende retro-hitparade staat gepland.

FMR | Foute Muziek Radio is gestart op 1 april 2011.

Mis je een song of wil jij jouw eigen nummer in onze playlist? Laat het via contactformulier aan ons weten!

Scroll naar boven