Internet-radio

FMR | Foute Muziek Radio is op allerlei manieren te beluisteren ook via de zogenaamde internet-radio’s, ook wel wifi-radio’s genoemd. Luister je via jouw wifi-internetradio naar Foute Muziek Radio dan heb je ons al gevonden, gefeliciteerd en blijf dat lekker doen. 😊

Ben je van plan een wifi-internetradio aan te schaffen dan is de keuze enorm, maar de kwaliteit ook. De juiste keuze hangt af van persoonlijke voorkeuren en wensen. Alle leveranciers van wifi-internetradio’s zijn aangesloten bij een bepaald platform zoals TuneIn.

Na aanschaf van een internetradio is het meestal plug-and-play, ga naar werelddeel Europa dan naar Nederland, zoek Foute Muziek Radio en je kunt genieten van de foute muziek.

Als je FMR | Foute Muziek Radio niet kunt vinden in de lijst van jouw internetradio dan kun je vaak handmatig een stream toevoegen, gebruik hiervoor onderstaande streamlink, deze moet je helaas handmatig overnemen en volledig invoeren op jouw wifi-internetradio.

https://cloud-faro.beheerstream.com/proxy/foutemuziekradio?mp=/stream

Werkt dat ook niet geef dan het merk en type van jouw wifi-internetradio door aan ons dan zoeken wij uit of FMR | Foute Muziek Radio op de een of andere manier aan het platform van jouw wifi-internetradio toegevoegd kan worden. Hier kun je de gegevens doorgeven.

SONOS

Je kunt handmatig een streaming-internetradiostation toevoegen aan Sonos door de streaming-URL te gebruiken. TuneIn moet worden toegevoegd aan je Sonos-systeem om handmatig een radiostation te kunnen toevoegen. De stream van het station moet een van de volgende geluidsopmaken hebben: MP3, AAC of WMA.

Als je de streaming-URL van je station niet hebt, raden we aan rechtstreeks contact op te nemen met het station en te vragen of het beschikbaar is.

Met behulp van de Sonos-app voor iOS of Android:

  1. Ga naar het tabblad Bladeren en selecteer TuneIn.
  2. Tik op Mijn radiostations.
  3. Tik op de drie puntjes rechtsboven en tik op Voeg nieuw radiostation toe.
  4. Voer de streaming-URL en de naam van het station in en tik op OK.
  5. Het station zal worden vermeld en beschikbaar zijn in de sectie Mijn radiostations onder TuneIn.

Met de Sonos-app voor Mac of pc:

  1. Selecteer Beheren en Radiostation toevoegen.
  2. Plak de streaming-URL van het station dat je wilt toevoegen erin en typ de naam van het station.
  3. Ga vanuit het Sonos-muziekmenu naar TuneIn > Mijn radiostations waar het net toegevoegde station zal worden vermeld.

Op een Mac kun je het menu Beheren vinden op de taakbalk in de linkerbovenhoek van het scherm. Op een pc kun je het menu Beheren vinden in de linkerbovenhoek van de Sonos-app.

Google

Je stem gebruiken om naar de radio te luisteren met Google. Met speakers en schermen voor Google Nest en Home kun je je stem gebruiken om naar radiozenders via de ether en internet of satelliet te luisteren via speakers of schermen of een tv of speaker met Chromecast ingebouwd.

Je zegt gewoon ‘Hee Google Speel Foute Muziek radio af op TuneIn

Google Home TuneIn commands
Wanneer het je is gelukt om de radio af te spelen door een spraakcommando of door te casten via de TuneIn app dan zijn er nog een aantal spraakcommando’s die handig zijn om te gebruiken tijdens het radio luisteren. Hieronder een aantal handige commando’s voor tijdens het luisteren naar radio:

‘Hee Google, pauzeer de radio’ of ‘Hee Google, pauzeer’. Hiermee pauzeer je de radio voor onbepaalde tijd.
‘Hee Google, hervat’ of ‘Hee Google, ga verder met afspelen’. Hierdoor gaat de smart speaker verder met afspelen van de radio.
‘Hee Google, stop’ of ‘Hee Google, stop de radio’. Door deze spraakcommando stop je de radio met afspelen en zal je wanneer je weer wilt luisteren opnieuw de radio moeten aanzetten.
‘Hee Google, zet het volume op 3’ of ‘Hee Google, zet het volume op 100%’. Hierdoor gaat het volume op de gewenste stand en kan je de smart speaker harder of zachter zetten.


Scroll naar boven